ضرایب مالیاتی چطور تعیین میشود؟ آشنایی با تعیین ضرایب مالیاتی، دغدغه پرداخت مالیات، یکی از مهمترین دغدغههای هر صاحب کسبوکاری است. انبوه شکایات و دعاوی حقوقی مرتبط با مالیات نشان میدهد که اهمیت این مسئله برای شرکتها و صاحبان کسبوکار چقدر بالا است. آشنایی بیشتر و دقیقتر با قرائن و ضرایب مالیاتی میتواند به درک بهتر فرایندهای مالیاتی و درنتیجه مدیریت بهتر امور مالی کمک کند. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد ضرایب مالیاتی با شما صحبت کنیم.
ضرایب مالیاتی چی هستند؟ اعداد مشخصکننده مالیات افراد
بر اساس قانون مالیات، هرساله جدولی از اعداد و ضرایب مالیاتی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور تدوین و ابلاغ میشود. این جدول درواقع همان ضرایب مالیاتی است که مستقیماً میزان مالیات بر درآمد را مشخص میکند.
تحقیق عدالت، مهمترین دلیل برای وجود ضرایب مالیاتی
طبق قوانین جاری کشور، سازمان مالیات از شرکتهای سود ده مالیات دریافت میکند. همانطور که میدانید بر اساس مالیات شرکتها، میزان سود را میتوان از تفریق درآمدها از هزینهها محاسبه کرد. طبیعتاً درآمد و هزینههای هر کسبوکاری با کسبوکاری دیگر متفاوت است. با استناد به این موضوع، قانونگذار تلاش کرده از طریق ضرایب مالیاتی به تحقق بیشتر عدالت مالیاتی کمک کند. شرکتها هم بسته به خدمات خود و با استفاده از نرم افزارهای مختلفی مثل نرم افزار حسابداری فروشگاهی و نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمان فرآیندهای حسابداری و مالی خود را دقیقتر از همیشه زیر نظر دارند. به این ترتیب شرکت ها می توانند در کنار پرداخت مالیات و تحقق عدالت مالیاتی به فکر توسعه خود هم باشند.
از کجا میتوان به ضرایب مالیاتی دسترسی پیدا کرد؟
ضرایب مالیاتی هرساله توسط سازمان امور مالیاتی مشخص میشود. اگر به صفحه ضرایب تشخیص درآمد مشمول مالیات در این سازمان مراجعه کنید، میتوانید لیست کامل ضرایب مالیاتی در سالهای مختلف را پیدا و دانلود کنید.
ضرایب مالیاتی چطور تعیین میشود؟ آشنایی با تعیین ضرایب مالیاتی
ضرایب مالیاتی هرساله توسط کمیسیونی متشکل از نمایندههای بانک مرکزی، سازمان امور مالیاتی، شورای مرکزی اصناف، نظام پزشکی، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران تعیین میشود. این کمیسیون ابتدا شرایط عمومی و اقتصادی کشور را میکند. در جلسات این کمیسیون درآمد افراد، وضعیت اقتصادی اصناف و در یککلام رصدی کلی از شرایط و اوضاع اقتصادی بهصورت کامل و بر اساس دادهها قابل استناد مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد.
پسازاین بررسی و طی رایزنیهای مختلف، ضرایب مالیاتی با اجماع اعضا مشخص میشود. درنهایت نیز مصوبات و ضرایب مالیاتی نهایی در قالب جداول از طریق سازمان امور مالیاتی کشور به دستگاهها ابلاغ میشود.