انواع درآمدهای عملیاتی:

درآمد حسابی است موقت و سود و زیانی با ماهیت بستانکار که در طول دوره مالی نباید این حساب در ردیف بدهکار سند آورده شود. درآمدها معمولا از ارائه خدمات حاصل می شوند که برای کنترل آنها می بایست این حساب در سرفصل حساب کل درآمدهای عملیاتی و درآمدهای غیر عملیاتی دسته بندی شود تا به سادگی بتوانید از آن گزارش گیری نمایید.

انواع درآمدهای عملیاتی:

انواع درآمدهای عملیاتی:

  • درآمد حاصل از نصب و راه اندازی
  • درآمد حاصل از پشتیبانی و گارانتی
  • درآمد حاصل از سود سپرده یا سرمایه گذاری
  • درآمد حاصل از تعمیر و نگهداری
  • درآمد حاصل از فروش ضایعات و کالاهای اسقاط
  • درآمد حاصل از اجاره ساختمان و ماشین آلات
  • درآمد حاصل از کلیه خدمات و …

روش دریافت درآمد به دو صورت نقدی و غیر نقدی است که در روش نقدی ردیف بدهکار صندوق، بانک یا تنخواه گردان و در روش غیر نقدی یا نسیه در ردیف بدهکار طرف حسابها و یا سایر حسابهای دریافتنی قرار می گیرد.

پس درآمد در حسابداری به پولی گفته می شود که توسط یک شخص یا شرکت، در نتیجه فعالیت در یک کسب و کار و یا ارائه خدمات و همچنین سود سرمایه گذاری در شرکت با خرید سهام آن، به دست آمده است. درآمد یک فرد همچنین ممکن است از محل حقوق بازنشستگی، مزایای دولتی (بیمه درمانی و …) و نیز هدایا نیز حاصل شده باشد.

آشنایی با انواع درآمد در حسابداری

همواره راه های مختلفی برای کسب درآمد وجود دارد. در برخی از این راه ها نیاز به کار فیزیکی افراد است و در برخی دیگر سرمایه افراد کار را انجام مید هد

دستمزد

دستمزد نوعی از درآمد است که حاصل انجام شغلی خاص توسط افراد است. در این نوع از کسب درآمد، در ازای کامل کردن وظایف و انجام بدون کم و کاست آن­ها، به افراد بر طبق یک نرخ ساعتی مشخص شده، پولی پرداخت می ‌شود. در این میان هر چه بیشتر کار کنید، درآمد و دستمزد به دست آمده شما نیز بیشتر خواهد شد.

حقوق

همانند دستمزد دریافتی افراد، حقوق نیز دریافت بابت انجام شغل مشخصی توسط افراد است. در این شیوه از کسب درآمد، معمولا قراردادی بین کارفرما و شما بسته می شود و مقرر می گردد تا به صورت سالانه، حقوق منظمی به شما پرداخت شود. پرداخت این حقوق در اصول حسابداری پایه، مشخصا به دوره های زمانی هفتگی، ماهانه و یا حتی ۳ ماهه محدود می ‌شود. در این روش از پرداخت حقوق، معمولا مبلغ دریافتی توسط افراد مقدار ثابتی است و در ازای اضافه کار، اغلب درآمدی برای اشخاص در نظر گرفته نمی شود.

حق کمیسیون

کمیسیون معمولا در ازای تکمیل کار مشخصی به افراد داده می شود. این روش از کسب درآمد در اصول حسابداری بیشتر در بخش فروش و بازاریابی محصول رایج است. به این صورت که در مقابل هر مقدار فروشی که انجام می دهید، مقدار درآمد مشخصی نیز دریافت خواهید کرد و یا این که، درصدی از ارزش انجام کار خود را به خود اختصاص می دهید. همچنین در این جا برخلاف روش های قبلی کسب درآمد که مبنا در آن­ها زمان است، نتایج انجام کار به عنوان مبنای پرداخت کمیسیون در نظر گرفته می شود.

بهره یا سود

در این قسمت سرمایه شما به عنوان یک عامل اصلی کسب درآمد عمل کرده و برای شما عایدی به ارمغان می آورد. بهره در میان انواع حساب های پرداختنی متفاوت است و معمولا به صورت سالانه و در اکثر اوقات به شکل درصدی از کار بیان می شود.

درآمد حاصل از چیزی که صاحب آن هستید

افراد زیادی هستند که از مهارت ها و استعداد هایی که دارند، در جهت کسب درآمد استفاده می نمایند. بنابراین یکی از روش های کسب درآمد، استفاده از مهارت ها و یا فروش کالاها و خدماتی است که خود مالک و صاحب آن هستید.